Facegarten (final 4th year project)
פרויקט זה עוסק בקשר שבין שאלת הזהות העצמית לבין אופן יצירת קשרים חברתיים בגן הילדים. בגיל הרך במסגרת הגן, מתמודד הילד בפעם הראשונה בחייו בסיטואציה חברתית. עד כה תמיד היה מוקף בבני משפחתו ולא היה לו כל צורך להשתמש בכישורים חברתיים.
לרוב קיימים מקרים של חוסר בטחון המוביל לקושי ביצירת הקשרים החברתיים, דבר אשר עלול להשפיע על המשך התפתחותו הריגשית וליצור השלכות לאורך זמן.
בפרויקט זה הושם דגש על הדיסוננס התמידי הקיים בין השאלה "כיצד אני רואה את עצמי בהתבסס על האופן בו אחרים תופסים אותי"- התלות בדמות סמכותית אחרת לקיום העצמי, לבין התנערות מתלות בסמכות זו.
אז כיצד ניתן להתנער מסמכות זו? הרי שדימוי העצמי נקבע באופן ישיר על ידי השוואה לסובבים אותנו.
הפתרון לעניין זה מובא לידי ביטוי בפרוייקט דרך "קנה מידה חברתי" חדש הנכנס לחיינו במאה ה-21, הרשתות החברתיות, בדגש על העקרון המשותף לכולן: "עקרון הגדרת הזהות".
"Facegarten" מציע פתרון לעניין זה תוך יישום העקרון הנ"ל- עקרון בו חלק מזהות המשתתפים מוסתרת, כך יכולים הילדים לשלוט על רמות חשיפת האינפורמציה, להדגיש את תכונותיהם החזקות ואת האיכויות הקיימות בכל ילד. בדרך זו כל אחד מקבל ביטוי ורלוונטיות בגן. עקרון זה מתורגם אל תוך סביבת גן הילדים באמצעות מערכות החופפות את הרשת החברתית. מערכות עיצוביות, מבניות הפועלות לחוד וביחד כפלטפורמה שלמה אשר מעודדת את ילדי הגן ליצור קשרים חברתיים.
המערכת הראשונה נקראת "news kids" ומתפקדת כאזור המרכזי של הגן. זהו המקום אליו ניתן להזין תכנים מכל המתרחש בגן: החל מציורים, אוכל, פעילויות, הישגים ועוד. הילד יכול להחליט אם ברצונו לחשוף תכנים בעילום שם או לחילופין לחשוף את זהותו. ההתכנים מוזנים אל מערכת זו באמצעות מצלמות המרשתות את אזורי התפקוד בגן. לגננת ישנה שליטה מלאה על פרסום התכנים ויש באפשרותה לפרסם חומרים לימודיים, פעילויות, ציון ימים חשובים וכדומה. אזור זה בא לידי ביטוי באמצעות מקרנים המקרינים תמונות על זכוכית אובלית וזאת על מנת לאפשר קו מבט ישיר מכל אזור בגן כולל החצר שמאחוריה. זהו האזור החברתי ה'גלובלי' אשר מתייחס לכל הילדים והמתרחש במסגרת החינוכית ומאפשר במה שווה וביטוי עצמי לכל הילדים.
מערכת ה "messenger" הינה מערכת צינורות מרחבית המתפרסת בכל אזור הגן, מקשרת בין האזורים השונים ומחברת בין פנים לחוץ. באמצעות מערכת זו יכולים הילדים לדבר ביניהם כאשר אינם יודעים מי נימצא בצד השני של פתח הצינור ומתקשרים רק באמצעות הקול והדיבור. על מנת לדרבן את הילדים להשתמש במערכת זו וכדי לאותת שמישהו מחכה שם בצד השני מותקנים בכל צינור חיישני קול אשר מדליקים את הצינור לכל אורכו באור כאשר מדברים לתוכו.
מערכת ה- "interactive games": קיר משחקים אינטראקטיבי החוצץ בין חצר המשחקים של שני גני הילדים. הקיר בנוי כולו קוביות מסכי לד המסתובבות על ציר בצורה אופקית ויוצרות מסך משחקים דו צדדי מרחבי. לגננת יש את האפשרות לשנות את המשחקים בכל פעם: משחק זיכרון, איקס עיגול ופאזלים משתנים אשר יכולים להתאים לתכנים הלימודיים. כל משחק מתפקד בהתאמה לשני כיווני הגן, דבר אשר יוצר אצל הילדים מוטיבציה לניצחון, הישגיות, אינטראקציה עם ילדי הגן השני ועידוד פעילות בקבוצה.
מערכת ה-"private line" מביאה לידי ביטוי את האינדיבידואליות של הילד. זהו המקום האישי שלו, אותו הוא יכול לשנות ולשים בו את חפציו האישיים. לכל ילד ישנו תא אישי אליו הוא יכול להיכנס באופן פיזי. התאים משמשים כחלונות לחזית המזרחית של הגן אשר מאפשרים כניסת אור שמש בשעות הבוקר. יש באפשרותו של הילד להחליף 'פילטר' צבעוני המתאים לצורניות חלון התא שלו לכניסת קרני השמש צבעוניות כפי העולה על רוחו. פנים התא מחופה בלוח גיר אשר מאפשר ציור וכתיבת תכנים על דפנות התא האישי וכן מאפשר לילדים להשאיר חותמת גם בתאים של החברים האחרים כאות מחווה חברית.
מפריד בין שני הגנים
אזורי ישיבה בו מתאספים כל ילדי הגן לשעת ריכוז ולשימושים נוספים
קומת הגלריה היא "אזור רביצה" בו ניתן לשחק ולהתגלש חזרה לקומת הקרקע